Zwolse indie band The Horse Company keert terug op de podia na 11 jaar afwezigheid

In 2013 hield de Zwolse band The Horse Company er onverwacht mee op. De band had net hun derde album “Calypso” uitgebracht en tourde door Nederland na een succesvolle show op Noorderslag eerder dat jaar en lovende recensies op het album en succesvolle media optredens bij DWDD, 3voor12, 3FM etc. De koek was op. Nu 11 jaar later heeft de band in alle rust een tijd lang in de oefenruimte lekker gespeeld met elkaar en gaan ze weer live spelen. Er wordt zelfs gesproken over nieuw werk en het opnemen van nieuwe nummers en wellicht zelfs een album.

Om te beginnen gaat de band echter een try out show doen in de sfeervolle bovenzaal van Eureka in Zwolle op woensdag 29 mei via Goomah Music. De voorverkoop is inmiddels gestart. Aansluitend zal de band te zien zijn op 1 juni op het festival Dauwpop in Hellendoorn waar o.a ook bands als The Kooks, De Jeugd Van Tegenwoordig, Oscar & The Wolf, Son Mieux, Di-rect en Douwe Bob staan. www.dauwpop.nl

Meer over The Horse Company
The Horse Company bestaat uit zangers / gitaristen Arjen en Vincent Hilberdink, basgitarist Arjan Pronk, drummer Jeroen Hobert. De band heeft eind april 2007 haar debuutalbum uitgebracht, die werd geproduceerd door Henk Jonkers (bekend als drummer van o.a. Claw Boys Claw, Fatal Flowers en Hallo Venray). Media als OOR, Volkskrant, Live XS en Platomania waren allemaal zeer lovend over de indierockplaat. De band kreeg vooral met de eerste single ‘Own Sweet Time’ veel airplay op o.a. 3FM, 3voor12, Kink, en Studio Brussel. Het nummer schopte het zelfs tot de top 100 van VPRO’s song van het jaar. Als beloning speelde The Horse Company een dampende set in januari 2008 tijdens Noorderslag. Verder speelde de band door het hele land in alle gerenommeerde clubs en op festivals als: de Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Overijssel en Dauwpop.

In december 2008 en maart 2009 maakte The Horse Company deel uit van het rondreizende Et Voila! Circus met o.a. 3FM DJ Gerard Ekdom, Belgische cartoonist Gummbah en Leon Verdonschot. In februari dook de band de studio in voor hun tweede plaat. De plaat werd opgenomen door Matt Pence in de Echo Lab studio in Denton, Texas (US). Andere bands die daar opnamen zijn Slobberbone, Polyphonic Spree, South San Gabriel, Centro-matic, Midlake, Shearwater, American Music club etc. De plaat, verscheen in juni 2009 op het Goomah Music Label in samenwerking met Excelsior Recordings en V2. De plaat bevat 14 staaltjes van de beste indierock en rootsy pop uit de Nederlandse geschiedenis. Internationaal zijn bands als Fleet Foxes, Kings of Leon, Band Of Horses, Wilco en Midlake erg populair met deze sound.

In 2012 verscheen het album Calypso. Met dit album werd de sound wat donkerder. Het album werd super goed ontvangen en de band speelde door heel Nederland. In 2013 hield de band op te bestaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)