Yorick van Norden kondigt najaarstour 2021 aan

Er is een nieuw album op komst, de opvolger van het voor een Edison genomineerde The Jester. Daarom kondigt Yorick van Norden nú alvast zijn najaarstour van 2021 aan. Dat derde soloalbum van de Haarlemse singer-songwriter met de grote liefde voor en kennis van klassieke popmuziek staat voor een herfstrelease op de agenda. De bijbehorende clubtour vindt plaats in november en december, met op zaterdag 27 november de albumpresentatie in het Patronaat in zijn thuisstad.

Het derde album van Yorick van Norden – de titel blijft nog even geheim – belooft wat anders te worden dan het voornamelijk op de sixties en seventies gebaseerde geluid van voorganger The Jester (Excelsior Recordings, 2018). De jaren tachtig en negentig zijn toegevoegd aan zijn sonisch palet, al dan niet via een omweg van de muziek van deze eeuw waarin hij opgroeide. Het resultaat is een meer eigentijds en fris geluid, maar tijdloos en vertrouwd als altijd.

Ook live zal het er anders aan toe gaan. Met een zeskoppige band zal Yorick aantreden in een show met veel aandacht voor de rijke arrangementen. ‘Denk niet aan een orkest,’ zegt Yorick waarschuwend. ‘Het is eerder eens iets anders dan een band die simpelweg aftikt en dan begint te spelen. In plaats van steeds wisselende setlists per avond, is het meer een voorstelling waarvoor ik heb samengewerkt met een regisseur.’

Er volgt nog een tweede waarschuwing, namelijk dat het geen theatershows worden. Het blijven clubshows. Er mag gerockt worden. De band bestaat uit bekende gezichten als Maarten Kooijman (Johan, Anne Soldaat), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi, Blaudzun), Paul Bond (Dandelion, Ricky Koole) en Kees Schaper (Tim Knol, Henny Vrienten).

Opvallend aan de nieuwe plaat en ook op het podium is de introductie van geluidsmagiër Tom Broshuis (ex-Mister and Mississippi), die de soundscapes en loops zal verzorgen. Dat maakt het écht anders dan voorheen. Yorick van Norden blijft zich ontwikkelen en wil ons daar graag deelgenoot van maken.

Hij kijkt zelfs al stiekem over de release van het nieuwe album heen, naar de volgende die hij in 2022 in de legendarische Abbey Road studio’s zal gaan opnemen. Maar dat is nog toekomstmuziek. Eerst wil hij zijn publiek met dit nieuwe album en bijbehorende clubtour kennis laten maken met deze spannende nieuwe stap in zijn muzikale ontwikkeling.

En Yorick zou Yorick niet zijn, als hij speciaal voor deze tour geen ‘nieuwe’ gitaar had aangeschaft. Geheel in stijl bij zijn shows heeft hij gekozen voor een Epiphone Casino uit 1967. De toon is daarmee gezet.

Yorick Clubtour 2021

Tourdata:
21 november: Victorie, Alkmaar (try-out)
27 november: Patronaat, Haarlem (albumpresentatie)
3 december: Simplon, Groningen
11 december: Mezz, Breda
12 december: Tivoli, Utrecht
16 december: Paradiso, Amsterdam

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)