Yorick van Norden en Anne Soldaat: Unsung Heroes Too

Ze schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek – de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en te zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Yorick van Norden en Anne Soldaat nu samen voor de tweede keer op de planken brengt.

Na het grote succes van de muziekvoorstelling en het gelijknamige album ‘Unsung Heroes‘ waar Anne en Yorick de afgelopen jaren veelvuldig mee tourden zijn ze terug met een nieuwe voorstelling: ‘Unsung Heroes Too’. Hierin brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen ‘liedjes met een verhaal’.

Anne Soldaat: “De unsung heroes in onze nieuwe voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden, zoals John Cale, Sandy Denny, Gerry Rafferty, Tim Buckley, Nicky Hopkins, Michael Nesmith e.v.a..”

In veel gevallen hebben ze een tragische en/of destructieve levensloop gehad en is hun oeuvre wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, zo vinden zij. Ze zullen in de voorstelling hun werk en levensverhalen ten tonele brengen.
Daarnaast zullen Yorick en Anne een bloemlezing uit eigen werk spelen, gepaard met verhalen over de achtergrond en totstandkoming van liedjes.

Yorick van Norden: “De voorstelling laat zich eigenlijk het best omschrijven als een muzikale kruisbestuiving, waarbij Anne en ik zowel elkaar als het publiek kennis laten maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze unsung heroes. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien. Gewapend met een divers instrumentarium gaan we proberen tot de essentie van de liedjes te komen.” 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)