Tweede single voor De Niemanders

Op 1 mei brengen Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Donnerwetter, Shaking Godspeed) het project De Niemanders uit op Butler Records. Op het gelijknamige album verwerken de twee hun ervaringen en jamsessies van verschillende bezoeken aan gevangenissen in Nederland. Hier maakten ze muziek samen met – en geïnspireerd door de gedetineerden, op zoek naar bijzondere verhalen. De tweede single Van Niets naar Iets is nu uit.

De eerste single Die Ogen verscheen afgelopen najaar en vertelt het verhaal van een Amsterdamse gedetineerde die zijn eerste dagen in de gevangenis beleeft. Op de nieuwe single Van Niets naar Iets beschrijft de band het verhaal van twee gedetineerden die vertellen hoe ‘iemand’ worden in hun wereld soms levensgevaarlijk is. De Niemanders over de single: “We schreven deze tekst samen met twee rappers, echte gasten van de straat. De aanleiding voor het nummer ontstond in een gesprek dat we voerden met twee gedetineerden. Een daarvan kwam met de frase ‘Van niets naar iets’. Hij gaf daarmee uitdrukking aan het gevoel van een kansloze achterstand die er bij velen heerst. Veel mensen, en zéker jonge mensen, willen graag vroeg of laat ‘iemand’ zijn. Dat is vrij normaal. Levend op straat, vaak de rode loper richting de bajes, gelden echter andere wetten. Daar ‘iemand’ worden is vaak levensgevaarlijk en ‘je droom verwezenlijken’ gaat regelmatig gepaard met buitensporig geweld en detentie.”

De band speelt op zaterdag 18 april een try-out show in Eureka Zwolle en op vrijdag 1 mei presenteert de band het album in Luxor Live, Arnhem. Hierna keert de band terug naar de gevangenissen waar het album ontstond om samen met de gedetineerden en een aantal shows ‘binnen de muren’ te spelen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)