traumahelikopter kondigt tour aan

Het eigenzinnige trio uit Groningen Noord leunt al meer dan tien jaar op een van de meest pure fundamenten van een band: vriendschap. Zanger/gitarist Mark van der Ploeg, gitarist Daan van Dalen en drummer Roel van Berloo schrijven liedjes die spreken tot de herrieschopper vooraan in de pit, maar evengoed tot de introverte zwever achterin de zaal. 

Deze twee uitersten komen mooier dan ooit samen op de vierde langspeler Save Yourself, die 20 januari 2023 verschijnt bij Excelsior Recordings. Een poëtische datum: het is precies 10 jaar nadat het titelloze debuut van de band in 2013 een verpletterende indruk maakte op internationale schaal.

De liedjes op Save Yourself ademen dezelfde bevlogen aftikken-en-gaan mentaliteit van de beginjaren. Alleen nu met de rijping van alle opgedane ervaring en een breed palet aan muzikale inspiratiebronnen. Van de new wave van The Jam en vroege Elvis Costello tot aan de shoegazers van the Jesus & Mary Chain. Van de beat van The Nerves tot de punkrock van The Wipers.

traumahelikopter is vindingrijk gebleven in zijn zelf-opgelegde beperkingen. Het instrumentarium bestaat live nog steeds bestaat uit twee gitaren, drie microfoons en een minimale drumkit. Maar de band gebruikt het album als medium om hun geluid steeds verder uit te diepen, bij te schaven en te verrijken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)