Snow Coats EP Pool Girl

De uit Doetinchem afkomstige indiepopband Snow Coats brengt op 11 september 2020 de Pool Girl EP uit. Nadat de band in juni 2020 een platencontract tekende bij het Engelse label Alcopop! Records werd de eerste single al goed ontvangen door de Britse media. DORK en CLASH magazine spraken lovende woorden en het nummer met de titel Pool Girl wordt zelfs gedraaid door o.a. Radio X en BBC Radio 1. In Nederland wordt de single breed opgepakt met playlist noteringen bij 3FM alternative,  Kink (deze week nog op nummer 5 in de Outlaw 41), Radio 2 (Verrukkelijke Vijftien tiplijst) en Pinguïn Radio. Deze week is de band de Kabam plaat bij RTV Gelderland.

De Pool Girl EP bestaat uit vier bondige power pop songs in de stijl van Beabadoobee, Soccer Mommy en Phoebe Bridgers. Alle tracks hebben een “surfy” indie rock energie waarin de pakkende zanglijnen van Anouk centraal staan. “We willen graag nummers schrijven die leuk zijn om live te spelen maar tegelijkertijd ook gelaagd zijn en een diepere betekenis hebben.”

De band nam de EP volledig zelf op in de studio die ze vorig jaar hebben gebouwd.

“We vinden het leuk om onze nummers zelf op te nemen. Zo hebben we alle tijd en ruimte om dingen te proberen qua geluiden en arrangementen.”

 

Eind 2018 bracht Snow Coats hun debuut-album Take the Weight Off Your Shoulders uit. Direct hierna speelden ze veel shows tijdens de Popronde, deden ze een Europese tour als voorprogramma van de Amerikaanse band Pinegrove en wonnen ze de prijs voor het Beste Album van 2018 bij 3voor12Gelderland.

De Pool Girl EP komt op 11 september 2020 uit via Alcopop! Records voor online streaming en op vinyl.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)