PRONK komt met boek Kil

Arjan Pronk, R&Roll muzikant en liedjesschrijver van oa Annie Uut De Bochte, Bie Moe en De R&Roll Dut De Rest brengt zijn eerste boek ‘KIL’ uit. In de vreselijk knusse decembermaand komt ‘KIL’ uit en ligt ie vuistdik klaar om zeverend verslinden te worden. Een must voor onder je boom.

Dat Arjan Pronk vanaf z’n 15e in de beste bands speelde die deze regio voortbracht, dat weten de meesten wel. Dat hij naast beroepsouwehoer en liedjesschrijver ook sappige verhalen schrijft met een scherpe morsige veer is de afgelopen tijd ook gebleken. Hij ronkt ze wekelijks vol jus uit z’n onderbewuste. De verhalen die hij ‘stukkies’ noemt schreeuwden om gebundeld te worden in een knuppel van een boek. Een boek vol met volkse verhalen over de natuur, R&Roll, mongolen met bladblazers, de mensaap, mayonaise, vleesvreters, bier, religie, taal, stront, wijven enz. De Achterhoekse uitgeverij Fagus ging het avontuur aan en samen kwamen ze tot een fijne bundel.

A.J.A. Pronk groeide op in de jaren 70 in het lommerrijke, Overijsselse Luttenberg. Een Rooms Katholiek Asterix en Obelix dorp vol mafketels en r&roll. Hij speelt vanaf z’n 15e in bands als Bökkers, 16Down en The Prodigal Sons en schrijft als een wilde liedjes en verhalen. Tegenwoordig speelt hij in The Horse Company en brengt hij met zijn eigen band  PRONK platen uit bij Excelsior Recordings. Zijn stukkies zien het daglicht sinds het circuit waarin hij onafgebroken buffelt op z’n gat ligt. Niet uit verveling maar uit goesting. Elke week een verhaal dat als mayonaise door zijn patatten loopt.

“R&Roll en het Sallandse leven dat overal maar vooral daar geleefd wordt, wordt in geuren en kleuren opgedist. Maniakaal, geestdriftig, soms diep, vaak plat en out of the blue komt het uit z’n broekspijpen. Raaskallen zonder gaas.”

“De weken van een verontrustend onthutsend jaar glijden als gele boter in je warme schoot, een tijdsgeest die tijdloze proza voortbracht in een oorspronkelijk spijkerjasje.”

“Kil in al z’n warmte.”

 

BESTEL HET BOEK HIER (KLIK). (Via Fagus Uitgeverij)

 

Pronk bij RTV Oost – Ex-Bökkers-bassist Arjan Pronk bundelt zijn ‘verhaalties’.

Pronk in De Stentor – Arjan Pronk was altijd bassist van Bökkers, maar maakt nu een soloplaat: ‘Streektaalrock? Dan nog liever schaamstreekrock’.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)