Party Music For Outsiders van PRONK is uit!

PRONK jodelt al jaren in de schaduw van de Sallandse heuvelrug. Liedjes borrelen er jubelend naar boven. De bands waarin PRONK voorheen speelde (The Prodigal Sons, 16 Down) verkozen steenkolen Amerikaans boven ABN. Voor een knuppel uit Luttenberg was Hollands immers taal voor mietjes. ‘Doe maar een plaat van Motörhead’ zei zijn moe ooit tegen de platenboer zo rond sinterklaas, in deftig ABN. ‘Stoons, Ramoons of Iesiediesie is ook best’ die spirit. Hollandstalige bagger paste immers niet in zijn klompen.

Tegenwoordig rampetampt PRONK met de band Bökkers al jaren de planken uit de vloer met feestelijke, volkse rock en roll in moerstaal. Dat een beetje R&R universeel is, dat wist ie wel. Ongeacht tong. Zin om dat gedonder eens op plaat te slingeren. Raaskallen zonder gaas. PRONK is geen drummer en eigenlijk ook geen zanger/gitarist, maar god…dat laatste kon hij wel tuigen. Drummen echter, daar waagde hij zich niet aan. Oude bekende en opper-rammelaar Henk Jonkers nam zijn drumstel mee naar Luttenberg en voorzag de deuntjes van een flinke pot oenka boenka.

Het volk van Excelsior Recordings kreeg gaandeweg lucht van de muffe kelder. Ze togen richting het oosten alwaar het onorthodoxe gejodel kwispelend werd ontvangen. Een deal werd rap beklonken. Zo was het plaatje rond. Deze eerste heet ‘Party Music For Outsiders’ en staat luid het best. Smaakt het naar meer dan maak je de borst maar nat. Ontdop en hop!

Het album Party Music For Outsiders van PRONK komt op 1 november 2019 uit. Op 25 januari speelt PRONK op Beerland in Metropool, Hengelo.


Instagram


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)