Paceshifters – Wasted Days

Op 12 maart verschijnt ‘Wasted Days’, de nieuwe single van Paceshifters. Het is de derde voorloper van hun vijfde studioalbum, dat we dit najaar mogen verwachten. In de videoclip is te zien hoe Paceshifters tussen het nog te recyclen plastic hun nummer ten gehore brengt. Wasted Days is een nummer met een belangrijke maatschappelijke boodschap: over hoe schaamteloos we met onze aarde omgaan. Daarover maken Seb, Paul en Jesper zich zorgen. Maar ze zijn tegelijk ook strijdbaar: “Ook wij als muzikanten kunnen en moeten een bijdrage leveren aan een leefbare planeet. We hebben maar één aarde en er is geen muziek mogelijk op een dode planeet”.

Omwille van die bezorgheid heeft Paceshifters zich aangesloten bij de beweging Music Declares Emergency, die de overheden wereldwijd oproept er alles aan te doen om het leven op aarde te beschermen. Deze internationale beweging telt meer dan 4000 leden van de muziekgemeenschap waaronder voorvechters Radiohead, Brian Eno en Billie Eilish. Meer informatie vind je via www.musicdeclares.net.

Paceshifters is bij uitstek een liveband. De tourbus voerde het trio in de afgelopen tien jaar naar de VS en Canada; naar Exit in Servië, Woodstock in Polen. Ze stonden op Pinkpop, werden door Wende Snijders uitgenodigd voor haar Kaleidoscoop ín Carré en werden in 2017 genomineerd voor een Edison. In 2020 bleef het noodgedwongen bij een semi-akoestische – maar erg geslaagde – campingtour. Paceshifters staan dan ook te popelen om weer in een volle zaal of op een festivalpodium te gaan staan om de fans kennis te laten maken met hun nieuwe plannen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)