Paceshifters – Runaway Child

Paceshifters viert dit jaar hun 15 jarig bestaan in Paradiso-Noord op 29 december. En om dit feest luister bij te zetten verschijnt er nieuwe muziek, De eerste single Runaway Child komt vandaag uit op Excelsior Recordings. Het nummer staat op de EP Where The Rivers Meet die op 24 november verschijnt. Digitaal en op 7″ vinyl.

De datum van deze release is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is een beladen dag voor de inheemse mensen in Canada en ook voor de alternatieve rockband uit Wijhe. Het is namelijk de National Day for Truth and Reconciliation in Canada.

Het melancholieke rocknummer Runaway Child gaat over Canadese kinderen die nooit thuis zijn gekomen van de ‘residential schools’. Het doel van deze residentiële scholen was om de inheemse jongeren te scheiden van hun familie en cultuur om zo hun identiteit af te pakken. Veel van deze kinderen kwamen nooit meer thuis en hun ouders kregen te horen dat de kinderen waren weggelopen. In 2021 is er echter een massagraf gevonden in Kamloops waar minstens 215 kinderen zijn begraven. De kinderen liepen niet weg, ze werden vermoord. De band heeft familie wonen in Canada. In Saskatoon maar ook in Kamloops. Een deel van die familie zijn Native Americans. En daarom dit nummer op deze dag. Een heftig verhaal verpakt in een ijzersterke track.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)