Najaarstour voor De Niemanders

Vijf maanden na het oorspronkelijk geplande livedebuut krijgt het bejubelde dubbelalbum van De Niemanders eindelijk zijn vuurdoop op de Nederlandse podia. Op 11 september start de najaarstour in Doornroosje, Nijmegen en vervolgens keert de band ook terug naar de gevangenissen waar het album ontstond om een aantal shows ‘binnen de muren’ te spelen.

Het wordt een liveshow waarin de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad vormen en de muziek van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica stuitert. “Het album kwam tot stand in Nederlandse gevangenissen, waar Rocco en ik de afgelopen jaar met gitaar en kladblok in de hand zochten naar muzikanten en hun verhalen. We vonden ze, in overvloed”, aldus Wout Kemkens. De wekelijkse repetities in de gevangenissen werden ontmoetingen tussen ‘binnen’ en ‘buiten’, tussen mensen in gevangenschap en mensen in vrijheid. “We spraken veel over beide werelden en ieders rol in deze”, aldus Kemkens. De dag na elke ‘bajessessie’ gingen Ostermann en Kemkens richting de studio en verwerkten ze teksten, verhalen, uitspraken en opzetjes voor songs uit de gevangenis tot het album dat op 1 mei verscheen. Het album ontving jubelende recensies (o.a. in de Volkskrant) en het bijzondere project dook op vele plekken op: van Koffietijd en VPRO Gids tot Playboy en NRC.

In de liveshow worden de muziek, verhalen en beelden vertolkt door een vijfkoppige band en gasten die ze in het afgelopen jaar ontmoetten, waaronder een danser en een dichter.

Ga naar www.niemanders.nl/tourdata om je kaart(en) te bemachtigen.

Niemanders Najaarstour

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)