Fokko – Mijn Hond Is Dood (AI Clip!)

Fokko Mellema schreef zijn eerste liedje toen hij elf jaar oud was, over een dode hond. En nu, 25 jaar later, is dat liedje ook daadwerkelijk af. Je zou dus kunnen zeggen dat Fokko een kwart eeuw heeft gedaan over deze power ballad van 2 minuut 22. Zelf is hij erg te spreken over dat schrijfproces : ‘Ik heb er ook meteen een theaterprogramma omheen verzonnen, die in september dit jaar gaat spelen. Ook komt van Mijn Hond Is Dood een AI-clip uit op basis van mijn oude kinderfoto’s, dus mijn elfjarige zelf speelt alsnog de hoofdrol. Dat is denk ik ook wel wat de Fokko uit 1997 had gewild. Trouwens, ik had geen hond. Maar dat terzijde.’

Eind 2023 staat zowel een clubtour als een theaterprogramma in de planning; in de clubs rock Fokko als vanouds en in het theater blikt Fokko het programma Mijn Hond Is Dood terug op 25 jaar liedjes schrijven.

Alle beelden in deze clip zijn volledig door een AI programma gegenereerd. Alles wat je ziet bestaat niet en heeft ook nooit bestaan. Er is alleen een AI programma gebruikt die op basis van oude kinderfoto’s heeft geleerd om Fokko’s en honden te genereren. Het is daarmee de eerste videoclip in Nederland die op deze wijze volledig via AI is gegenereerd.

Het nummer Mijn Hond Is Dood zelf gaat over een niet bestaande dode hond en is in de basis 25 jaar geleden door een 11-jarige Fokko bedacht. Door deze clip hebben Fokko en z’n niet bestaande hond toch nog de herinneringen die er nooit waren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)