Darlyn genomineerd voor een Zilveren Notekraker

Terwijl de Gouden Notekraker de erkenning van de vakgenoten is voor jarenlange, uitzonderlijk invloedrijke podiumprestaties, was het zelden eerder lange tijd onmogelijk om voor publiek te spelen.

Juist nu is het dan ook belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2020 op 22 september vanuit Paradiso te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

Vorig jaar was MY BABY de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker.

Voor de derde keer wordt ook een Humble Heroes Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan gitarist en songwriter Martijn van Agt en voor het eerst in 2018 aan bassist, componist en producent Michel van Schie.

Later zal onder meer nog bekend gemaakt worden in welke vorm de Gouden Notekraker 2020 wordt uitgevoerd, de presentatie zal in ieder geval verzorgd worden door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via goudennotekraker.nl  hun stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.

Genomineerd voor de Gouden Notekraker
Akwasi, Chef’Special, Danny Vera, DeWolff, DI-RECT, Eefje de Visser, Fresku, Henny Vrienten, Michelle David & the Gospel Sessions, Typhoon

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker
45ACIDBABIES, Darlyn, Feng Suave, Jarreau Vandal, Joe Buck, Nona, S10, Maarten Vos, NAAZ, Three Little Clouds 

               

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)