CLOUDSURFERS Subhuman Essence clubtour

Een moment rolt de gemuteerde garagepunk, post-grunge en psychedelische rock van Cloudsurfers tussen de halsbrekende G-krachten van King Gizzard en Osees, dan spookrijdt de band weer over een verlaten snelweg richting rock’s zevende hemel, waar Pixies en Nirvana hun plechtig opwachten.

Na de release van hun debuutalbum Don’t Know What Hit Me uit 2021 speelde Cloudsurfers in 2022 meer dan 50 shows, waaronder grote festivals als Paaspop, Vestrock en Zwarte Cross. Het tweede album van Cloudsurfers, Subhuman Essence – uit op 15 september 2023 – legt de lat hoog om de pure opwinding van het live spelen op plaat te vangen, in nauwe samenwerking met producer Abel de Grefte. Om de plaat te mixen, benaderde Cloudsurfers niemand minder dan Michael Badger (Amyl & The Sniffers, SONS), die eerder achter de knoppen plaatsnam bij King Gizzard & The Lizard Wizard’s invloedrijke Nonagon Infinity. Dat album is een van de bepalende platen geweest die vorm hebben gegeven aan de sound van het vijftal. Met Subhuman Essence is de cirkel niet alleen rond, de storm die Cloudsurfers heet raast ondertussen onvermoeid door.

Subhuman Essence
Subhuman Essence is een plaat van constante rusteloosheid en verandering, zowel in de muzikale uitvoering als de onderliggende thema’s.”Cheap Cocaine” kraakt en knarst als een bezeten rottweiler, de climax van “Adolescent Love” bevat een oerschreeuw dat oplost in de suizende motor van een straaljager. Het onstuimige ‘Contradicting Medication’ gaat “over mensen die slaapmedicatie gebruiken nadat ze een nachtje doorgehaald hebben. Daar komen substanties bij kijken die het slapen ook kunnen verminderen, de tegenstrijdigheid die daar eigenlijk in zit,” aldus de band zelf.

Tour

6 oktober – Rotown/V11, Rotterdam
13 oktober – Ekko, Utrecht
14 oktober – Hedon, Zwolle
23 december – Doornroosje, Nijmegen
5 januari – Paradiso, Amsterdam

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)