Robbing Banks

Plots was hij daar; one-man-band Robbing Banks. In alle stilte werkte Robin van Saaze (voorheen Taxi To The Ecean en Drive like Maria) aan zijn debuutalbum “Got Love Need Money”. Een 10” vinyl vol met aanstekelijke, overstuurde, korte garage rock songs die hij zelf opnam en mixte. Geschreven in een vakantiehuisje in Zeeland en met een laptop en wat microfoons opgenomen in een antikraakpand in Woerden. Begin 2014 bracht hij de plaat uit via zijn eigen label Bank Records en hij zou wel zien wat er ging gebeuren, want opgetreden had hij nog niet. Veel zo bleek al snel.

Robbing Banks werd Serious Talent bij 3FM en speelde op grote festivals zoals Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Hij werd geselecteerd voor de Popronde, deed ‘de minuut’ bij De Wereld Draait Door en het voorprogramma voor o.a. Seasick Steve en The Deaf. Zijn optredens zijn energiek. Van Saaze zingt, schreeuwt en tiert al rammelend op zijn gitaar terwijl hij rake klappen uitdeelt met de kick en snare bij zijn voeten. Robbing Banks klinkt in zijn eentje als een volledige band.

En nu is er een nieuwe plaat, “This & That”. Met zijn karakteristieke stemgeluid en zichzelf wederom begeleidend op drums en gitaar scheurt Robbing Banks in 22 minuten door 10 ijzersterke, kort maar krachtige, rauwe songs. Van hard naar zacht en van vuig naar intiem. Net als bij zijn debuut produceerde en mixte hij deze plaat zelf. Compromisloos werken, geen discussies en geen snurkende bandleden. Daarom ben je een one-man-band.

Bandleden

Robin van Saaze
Zang, gitaar, drums


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze (online) nieuwsbrief en wij houden je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Goomah Music.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)