King Of The World

Sinds de oprichting van King Of The World in begin 2012, is het rap gegaan met deze Nederlandse blues-, rhythm- en rootsband. De snel uitverkochte try-outs en de belangstelling van grote festivals waren al veelbetekenend, maar de groep voldeed met zijn liveshows ook nog eens ruimschoots aan de vooruitgesnelde verwachtingen.

Met het in maart 2013 verschenen album “Can’t Go Home” bewerkstelligt de groep echter zijn definitieve doorbraak. De reacties in de vaderlandse alsmede Belgische en Duitse muziekpers zijn unaniem lovend. Johan Derksen reikt de band het eerste exemplaar van “Can’t Go Home’’ uit tijdens het Radio 2 programma TROS Muziekcafé en draagt de band een warm hart toe. Eén en ander resulteert verder in een live performance in het televisieprogramma Vrije Geluiden van de VPRO. Veelzeggend in dit verband omdat nog nooit eerder een Nederlandse bluesband in het al jarenlang bestaande programma had opgetreden.

Ondertussen bleef en blijft King Of The World een graag geziene gast in de grotere muziekcafé’s en op festivals als de R&B-Night Groningen, Bluesrock Tegelen, Highlands Festival en Ribs&Blues. Maar ook poppodia als Hedon (Zwolle), De Boerderij (Zoetermeer), P60 (Amstelveen) en vele anderen durven de band te boeken. Een bevestiging dat de band er in geslaagd is de blues in zo breed mogelijke zin voor het voetlicht te brengen.

Op 1 mei 2016 vloog de groep naar Cincinnati, Ohio (USA) om daar, onder productionele leiding van Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) hun 4e album op te nemen. In de Bamboo Room Studio’s aldaar werden in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toevertrouwd .

Bandleden

Erwin Java
Gitaar

Ruud Weber
Basgitaar

Fokke de Jong
Drums

Govert van der Kolm
Hammond


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze (online) nieuwsbrief en wij houden je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Goomah Music.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)