Yorick van Norden

Yorick van Norden (1986) is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Haarlem. Al op jonge leeftijd begon hij geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk.

De afgelopen jaren maakte Yorick naam als frontman van de 3FM Serious Talent band The Hype die in 2011 een heuse radiohit wist te scoren met de door hem geschreven debuutsingle “Do You Know?”, afkomstig van het album “Have You Heard The Hype?”.

Na vele optredens op radio (o.a. Radio 1, 2, 3FM en Kink FM), televisie (o.a. De Wereld Draait Door en Gouden Loekie), festivals en poppodia maakte de band begin 2013 het nieuws wereldkundig uit elkaar te gaan. Kort daarop trad Yorick van Norden solo op in het TV programma TopPop3. Tijdens deze uitzending maakte hij bekend dit najaar de studio in te duiken met de befaamde Excelsior producer Frans Hagenaars voor de opnames van zijn debuut soloalbum.

Bandleden

Yorick van Norden
Zang, gitaar

Maarten Kooijman
Gitaar

Diets Dijkstra
Basgitaar

Kees Schaper
Drums

Arjen de Bock
Toetsen


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)