Woody & Paul

Woody Veneman en Paul van Hulten (zang en gitaren) zijn dankzij Joshua van Iersel (zang, drums en percussie) en Ernst-Jan van Doorn (bas) allang geen duo meer dat op allerlei snaarinstrumenten ongepolijste folk- en bluesliedjes maakt. Alsof die twee hebben lopen neuzen in de outtakes van folkgrootheden uit Californië, was hier over een vorig album te lezen. Woody & Paul lijken hun lightcity rootsmusic ditmaal in een aantal stevigere bandsongs te willen laten fuseren met rebelse rock, al dan niet afkomstig uit een duistere garage.

Vette riffs, maar ook prachtige samenzang en toch ook steeds weer dat gevoel dat het hier authentieke Americana met een psychedelisch tintje betreft. Dit is voorlopig de ruigste én meest pakkende cd van dit verfrissend ouderwetse bandje. Luister maar naar de uit New Orleans weggelopen opener ‘No One Dies Tonight’, waarin het kwartet zich laat bijstaan door de Dixie-blazers van The Hank Five Orchestra. Woody & Paul blijven gewaagd, origineel, getalenteerd en heerlijk eigenwijs. Ze laten zich bovendien niets op de mouw spelden.

Bandleden

Woody Veneman
Zang, gitaar

Paul van Hulten
Zang, gitaar

Ernst-Jan van Doorn
Basgitaar

Joshua van Iersel
Drums


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)