Vandenberg

Vandenberg staat bekend als een band met een roemrijk verleden. De band staat onder leiding van gitarist Adrian Vandenberg. In de jaren ’80 lanceerde de band drie succesvolle albums, te weten Vandenberg in 1982 met de VS-hit Burning Heart, Heading for a Storm in 1983 en Alibi in 1985. De band toerde in de VS, Japan en in Europa en speelde met Ozzy Osbourne, KISS, Rush, Scorpions, Michael Schenker en anderen. Daarna speelde de gitarist 13 jaar met Whitesnake tijdens hun hoogtijdagen en werkte hij aan de nummer 1-hit Here I Go Again. Bovendien speelde hij samen met Steve Vai en was hij onderdeel van Manic Eden en meer recent Vandenberg’s Moonkings. In Mats Leven vond Adrian Vandenberg de nieuwe zanger voor ‘Vandenberg’.

Vandenberg bestaat naast Adrian Vandenberg en Mats Leven uit bassist Randy van der Elsen (van NWOBHM heroes Tank) en drummer Koen Herfst (Bobby Kimball, Epica en Doro).

“Muziek is voor mij als een schilderij”, bevestigt Adrian. “Je hebt helder en donker, schaduwen en licht. Het ene nummer laat je compleet uit je dak gaan, een volgende song stemt je tot nadenken. Hoe dan ook, een plaat sleurt je mee in haar eigen landschap, dat is het effect dat al mijn favoriete platen op me hebben, je hoort de eerste tonen van een album en verdwijnt in een andere wereld.”

Bandleden

Adrian Vandenberg
Gitarist

Mats Leven
Zanger

Randy van der Elsen
Bassist

Koen Herfst
Drummer


Social


Contact

Tim Kampman
tim@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)