The Silhouettes

The Silhouettes is een internationaal surfpopduo uit Amsterdam, bestaande uit Ben Rider en Marthe Jellema. Zij maken shoegazende, lieve, zomerse, aanstekelijke surfpop met een lofi-feel. Gewapend met lekkere beats, gitaar, synths en hun galmende stemmen klinken ze lekker rauw en melodieus tegelijk, soms met een naïeve ondertoon. Lekker onbevangen en spontaan.

The Silhouettes zijn gestart in februari 2012 en waren in april van dat jaar al “Hollandse Nieuwe” bij 3voor12. Ze werden opgepikt door verschillende promoters en hebben sinds het begin al veel kunnen optreden in venues zoals Sugar Factory, EKKO, Vera, Magneet Festival, Noorderzon Festival, Incubate Festival en noem maar op. Daarnaast zijn zij die zomer op tour geweest in de Verenigde Staten, waar zij een rondje hebben gemaakt in Californië. Hun grootste inspiraties komen dan ook van westkust-bands zoals Best Coast, Wavves en The Beach Boys.

Bandleden

Ben Rider
Zang, gitaar

Marthe Jellema
Zang, gitaar, toetsen


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)