The Horse Company

The Horse Company bestaat uit zangers / gitaristen Arjen en Vincent Hilberdink, basgitarist Arjan Pronk, drummer Jeroen Hobert. De band heeft eind april 2007 haar debuutalbum uitgebracht, die werd geproduceerd door Henk Jonkers (bekend als drummer van o.a. Claw Boys Claw, Fatal Flowers en Hallo Venray). Media als OOR, Volkskrant, Live XS en Platomania waren allemaal zeer lovend over de indierockplaat. De band kreeg vooral met de eerste single ‘Own Sweet Time’ veel airplay op o.a. 3FM, 3voor12, Kink, en Studio Brussel. Het nummer schopte het zelfs tot de top 100 van VPRO’s song van het jaar. Als beloning speelde The Horse Company een dampende set in januari 2008 tijdens Noorderslag. Verder speelde de band door het hele land in alle gerenommeerde clubs en op festivals als: de Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Overijssel en Dauwpop.

In december 2008 en maart 2009 maakte The Horse Company deel uit van het rondreizende Et Voila! Circus met o.a. 3FM DJ Gerard Ekdom, Belgische cartoonist Gummbah en Leon Verdonschot. In februari dook de band de studio in voor hun tweede plaat. De plaat werd opgenomen door Matt Pence in de Echo Lab studio in Denton, Texas (US). Andere bands die daar opnamen zijn Slobberbone, Polyphonic Spree, South San Gabriel, Centro-matic, Midlake, Shearwater, American Music club etc. De plaat, verscheen in juni 2009 op het Goomah Music Label in samenwerking met Excelsior Recordings en V2. De plaat bevat 14 staaltjes van de beste indierock en rootsy pop uit de Nederlandse geschiedenis. Internationaal zijn bands als Fleet Foxes, Kings of Leon, Band Of Horses, Wilco en Midlake erg populair met deze sound.

In 2012 verscheen het album Calypso. Met dit album werd de sound wat donkerder. Het album werd super goed ontvangen en de band speelde door heel Nederland. In 2013 hield de band op te bestaan.

Bandleden

Arjen Hilberdink
Zang, gitaar

Vincent Hilberdink
Zang, gitaar

Arjan Pronk
Basgitaar

Jeroen Hobert
Drums


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)