Spo Dee O Dee

Spo Dee O Dee wordt in 1988 opgericht door gitarist Ross Curry, bassist Ralph Brink en drummer Jan Holtman. De band klinkt direct eigenwijs en bezield en straalt veel zelfvertrouwen uit. Brink en Holtman zijn een solide en swingend ritmetandem waarop Curry zijn uitzonderlijke talent op gitaar en zang kan etaleren. In de geest van die tijd mengt het trio heavy rock-invloeden uit de 70’s met funk en soul.

Op de Amsterdamse podia maakt de drie-eenheid al snel naam, waarna ook de alternatieve radiostations ze ontdekken en de eerste single ‘Colours’ op een live-verzamel cd van de VPRO terecht komt.

In 1991 neemt Spo Dee O Dee in Hamburg het debuutalbum ‘Going Walkabout’ op, dat wordt geproduceerd door Richard Jansen van de Fatal Flowers. De groeiende populariteit vraagt om een nieuw album.

In 1993 verschijnt ‘Second Coming’. Op dit tweede album neemt de band meer ruimte voor improvisatie en worden live opgenomen jams tot songs uitgewerkt. Wederom zet de band een stap richting een groter publiek. Spo Dee O Dee is nu een gevestigde naam in de Nederlandse rockscene. In 1995 speelt het legendarische trio voor het laatst.

Nu, 25 jaar later pakt Spo Dee O Dee de draad weer op. Groot nieuws dus voor de fans en voor alle liefhebbers van gruizige, groovy rock: Vanaf januari 2020 doet de band met hun reünietour de grote Nederlandse podia aan.

Bandleden

Ross Curry
Gitarist

Ralph Brink
Bassist

Jan Holtman
Drummer


Social


Contact

Frank Satink
frank@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)