Orange Skyline

Orange Skyline wordt geformeerd tijdens een autoritje naar Groningen na het laatste concert van Oasis in Amsterdam. De vier piepjonge gasten op de achterbank weten genoeg. Kwestie van living the dream in plaats van dreaming your life, zoals de meeste mensen doen. Je ziet het gewoon voor je: die twee broers en hun twee vriendjes in de auto, vader lachend aan het stuur. Op dat moment kan nog niemand een instrument spelen. Maakt niet uit. Dat zijn zorgen voor later.

Als je een band zou moeten typecasten, dan zou je dat bij Orange Skyline doen met de track A Fire. Deze derde single van het titelloze nieuwe album was in februari 2022 het anthem tijdens de uitzendingen van de Olympische Winterspelen in Beijing bij de NOS. In een ware medailleregen was het de gedroomde meezinger die de strijdlust van band en sporters benadrukte. Het volle bandgeluid deed elk tv-toestel bijkans ontploffen. En anders radio’s in het hele land, want de song was ook nog eens de TopSong op NPO Radio 2, net zoals eerder de eerste single van het album Shine On dat al was. Ook alle andere radiozenders in het land doken op A Fire.

Het gaat Orange Skyline erom het publiek in een staat van pure extase te krijgen. Alsof er elk moment een gouden medaille valt te winnen. “Wij zijn goed in het euforische,” zegt zanger Stefan van der Wielen. “Noem het gestoorde waanzin. Er zit machismo in, maar niet continu. Er is ook een bepaalde rust. We wisselen het af, net als Iggy Pop.” Zijn jongere broer Niels reageert gevat: “We zijn een stadion-act in een popzaal.” Stefan countert direct: “Ach, we zijn zo megalomaan als het maar kan.” Om een eventuele broedertwist direct in de kiem te smoren: Orange Skyline markeert vooral de terugkeer van bands met gitaren. Er mag weer gerockt worden. Eindelijk! Het werd eens tijd.

Bandleden

Stefan van der Wielen

Niels van der Wielen

Mart Atema

Simon Christiaanse


Social


Contact

Tim Kampman
tim@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)