Magnetic Spacemen

Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en rock ‘n roll verpakt in catchy songs, en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen is een charismatische live-act en brengt hét feest om je na een lange werkweek weer eens flink te laten gaan. De band is op het podium een constante waakvlam waar bij het minste of geringste aanzet tot een ontbranding van jewelste. De interactie met elkaar en het publiek zorgt voor ontembare chaos en komt tot een ultieme explosie in een volle beukende, zwetende pit. In de benen!.. En heel gauw!

Het album Papoya Poya (2021) ontving lovende kritieken van o.a. OOR, Musicmaker, 3voor12, en volgens Never Mind The Hype werd er een greep gedaan naar Nederlandse garageplaat van het jaar. Na talloze shows op o.a. Left of the Dial, Hit The City, Sniester, Dauwpop, Zwarte Cross en supports voor Fidlar en Together Pangea, werden de landsgrenzen talloze malen getrotseerd. Meerdere shows in Frankrijk (o.a. op Cosmic Trip Festival & Supersonic Parijs), Engeland (twee tours met VANT), Schotland, Bulgarije, Duitsland en Zwitserland volgden.

Na twee EP’s en twee albums werden de krachten begin dit jaar wederom gebundeld in een oud kraakpand in Den Haag, never change a winning team. In de vochtige, duistere krochten van het bestaan werd met een flinke dosis relativeringsvermogen, overlevingsdrang en schunnige humor gesmeed aan het nieuwe werk. ‘Polished Minds’ is een veelzijdige en frisse plaat geworden met dertien ongepolijste en uiteenlopende tracks. De garagerock zal nooit uit Magnetic Spacemen te rammen zijn, maar wordt dikwijls aangedikt met invloeden uit de 60’s, 70’s en new wave.

Bandleden

Sam Pols
Zang, Gitaar

Michiel Kemper
Gitaar

Redmer Kamsma
Basgitaar

Max Nowak
Drums


Social


Contact

Tim Kampman
tim@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)