Lea Kliphuis

Lea Kliphuis kwam 15 januari met haar tweede album “The World Owes Me Nothing”. De plaat is een volgende stap in het beginnende oeuvre van de getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster. Het album van de Nijmeegse is een stuk optimistischer en opgetogener dan de voorganger uit 2010.

“The World Owes Me Nothing” is in vergelijking met “Can I Come By?” een stuk leger. Het geluid is open, we hebben meer weggelaten dan opgenomen, aldus Lea. Het geluid is beïnvloed door platen als Raising Sand van Robert Plant en Alison Krauss, maar ook Sea Changes van Beck. Wie bekend is met Lea Kliphuis weet dat de invloeden van Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams ook terug te vinden zijn. En na het prachtige pianonummer “Remember Me” is op bonusnummer “Oh Boy” een vrouwenkoor te horen met de stemmen van Ricky Koole, Stevie Ann, Anna de Beus en Fenna van Zwieten.

De wereld mag Lea Kliphuis dan niks verschuldigd zijn, na beluistering van haar nieuwe album zal menigeen toch het gevoel krijgen haar enige bewondering of dank verschuldigd te zijn. Ze vertolkt een uniek geluid in de Nederlandse muziek.

Bandleden

Lea Kliphuis
Zang, gitaar

Eric van Dijsseldonk
Gitaar

Marien Dorleijn
Basgitaar

Finn Kruyning
Drums


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)