Cuban Heels

Fans van de ultieme, rauwe garageblues hebben ook dit keer lang moeten wachten op het nieuwe Cuban Heels album. Het is het wachten echter meer dan waard geweest, want met “Gritbag” levert de band waarschijnlijk zijn beste, meest gevarieerde album ooit af. Alles leek in elk geval op z’n plaats te vallen toen Mischa den Haring de gitaar overnam van Rico Gerfen. Met deze doorstart blijft het garageblues monster bestaan en is het levendiger dan ooit. Cuban Heels blijft een unieke band in de Nederlandse bluesscene en ver daarbuiten.

De voorgaande drie albums barstten al uit hun voegen van de bluesgrooves, vooroorlogse gospel en beukende funky swamprock, maar “Gritbag” toont een band die na ruim tien jaar op de top van zijn kunnen presteert. Naast de bekende oude blues en soulhelden zijn er op het album invloeden te horen van The Black Keys, Tom Waits en North Mississippi All Stars. De bezieling en urgentie die op deze plaat te horen is bewijst wederom dat Cuban Heels tot één van de beste garagebluesbands van Nederland behoort.

De band is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware sensatie in het livecircuit in Europa. Met imponerende optredens op festivals als North Sea Jazz, Bospop, Moulin Blues, Belgian Rhythm & Blues Festival, Dijkpop, Bluesfestival Antwerpen en talloze clubs in Nederland, België en Frankrijk bewezen zij hun kracht als een van de beste live bluesbands.

Bandleden

Jan Hidding
Zang

Rico Gerfen
Gitaar

Arnoud van den Berg
Basgitaar

Chiel ten Vaarwerk
Drums

Richard Koster
Harmonica


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl


Shows

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)