Ben Caplan

Met zijn immense baard is Ben een prachtige verschijning en als je zijn zwaar doorleefde rokerige whiskey stem hoort, zou je bijna vergeten dat dit talent nog maar 27 levensjaren telt. De muzikale vergelijkingen met Tom Waits zijn onvermijdbaar, mede vanwege die intense vocalen. Samen met zijn band “The Casual Smokers” geeft Ben hier echter een geheel eigen draai aan. Van folky ballades tot stampende klezmer met geraffineerde jazzinvloeden, terwijl alles gebracht wordt met een saloon-achtige poëtische rauwheid. Iets minder vreemd dan Captain Beefhart of Man Man wellicht, al compenseren Ben Caplan & The Casual Smokers dit met hartverwarmende diepte en ijzersterk samenspel.

Tijdens The Great Escape in Engeland vorig jaar, een prestigieus festival en vergelijkbaar met ons Noorderslag-festival, was Ben Caplan een van de ontdekkingen. Nu is het de beurt aan de BeNeLux om kennis te maken met dit grote talent en markante verschijning.

Bandleden

Ben Caplan
Zang


Social


Contact

Robert Koole
robert@goomahmusic.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste muzieknieuws rondom Goomah Music en Fireball Agency.

Ik wil graag de Goomah Music nieuwsbrief ontvangen. (verplicht)